Monday, March 7, 2011

Neljapäeval käisin nata Arahiti seljas ilma sadulata. Tegi seda ponirodeot.
Reede ei käinud sõitmas.
Laupäev käisin alguses Siiri tallis, sõitsin Arahitiga. Mõnus oli taga sõita, eriti galoppi, koondab ilusti. Hüppasin üle pooliku heinarulli, Arahitile meeldis ka hüpata. Jalutasin heinarulli poole, ratsmed lõdvalt. Siis võttis ta ise galopi ülesse ja hüppas seda. Ta polnud mingi u pool aastat hüpanud. Seal nii sitad tingimused, halb sõita. Peale seda läksin Vinni. Tosca oli kaks päeva puhanud ja kiirustas jälle. Lasin ta alguses lahtiselt jooksma. Tegi jälle enda igasugu trikke. Hüppas mitu korda nelja jalaga õhku jne...Tegi ka sellist asja, et tõusis küünlasse ja hüppas tagumiste jalgadega õhku. Ta oleks oma pea äärepealt vastu maneezi lage ära löönd:S Mingi 10-20 cm jäi puudu.
Pühapäev oli mõnna. Reeda andis trenni. Alguses jalutasime hobuseid väga pikalt, rääkisime Reedaga juttu. Toits on surnud, siis rääkisime temast ja ka Kaarma tallist. Ei tea mis sellest saab. Arvan, et Madis(talliomanik) viib opad Soome ära.
Soojendustraav oli hea. Tosca tegi korraliku maneezi traavi, ei võtnud tempot juurde ega alla. Tegime palju poolistakut. Tosca pani isegi pead ratsmesse:P Tase:D Galopis ei kiirustanud nii, nagu laupäeval. Lattidele ka peale ei kiirustanud. Hüppetrenn oli. Tavaliselt teeme hüppetrennides võimlemist ja penerolle. Täna tegime tavalisi hüppeid, abilatiga. Toscal on ikka väga võimas hüpe. Enne seda võimlemistööd oli tal ka väga võimas hüpe, kuid nüüd on palju rohkem powerit. Igakord, kui hüppas, viskas mu nata sadulast lahti, a mitte palju. Hakkas korralikult tööd tegema, ei lenda enam üle tõkke, vaid töötab:) Tõuseb ka. Mitu korda hüppas tõket suure varuga ka. A õnneks ei hakanud kiirustama ja rabelema.
Tegime väikse parkuuri ka. Reet pani maneezi keskele takistuse. Sellele pidi väga täpselt peale sõitma.
Kristin käis Okiga käpla ka maneezi kurvis, mina kahjuks ei näinud:)
Arahitga sõitsin ka pärast. Kui Siiri talli jõudsime, olid opad jooksus. Täkunärakas oli sees. Panin talle siis valjad pähe ja valtrapi selga, ma ei viitsind sadulat panna. Läksin opasid tagasi tooma. Täku oli mitu päeva seisnud ja pani tagant ülesse paar korda. Tal on tegelt mugavad alüürid. Kui sain opad koju toodud, panin Arahitle päitsed pähe. Sõitsin ilma sadulata. Galopp oli jälle mega:D
Korraks käisin väiksel nässul ka seljas, laps ei saand taga enam hakkama. Viskas paar korda jälle tagant ülesse, muidu oli normaalne.

No comments:

Post a Comment